Corona, COVID-19, pandemie…

We worden overspoeld met berichten over COVID-19. We leven COVID-19. Alles lijkt in het teken te staan van de virale ziekte. Ze dwingt ons tot grote aanpassingen in werken en leven en ze doet volop een beroep op onze creativiteit. Hoe kunnen we er het beste van maken? Hoe kunnen we optimaal blijven functioneren? Hoe kunnen we onze medewerkers met een autismespectrumprofiel blijven ondersteunen? Welke acties moeten we ondernemen om na verloop van tijd volledig weer op te starten en op kantoor te kunnen werken? Hoe kunnen we ons voorbereiden op een volgende pandemie? Er zijn momenteel meer vragen dan antwoorden en meer onzekerheden dan zekerheden.


De maatschappelijke en economische impact van de pandemie is enorm. Ook voor Passwerk en TRplus heeft deze coronacrisis grote gevolgen. Een aantal samenwerkingsverbanden die niet on remote konden worden vedergezet, staan nu on hold. Zoveel als mogelijk wordt er van thuis uit gewerkt, de klassieke jobcoaching is nu digitale opvolging, de interne meetings gebeuren via Zoom, commerciële gesprekken worden enkel nog telefonisch of op videoplatformen gevoerd. En zoals overal heerst er veel onzekerheid. Wat brengt de toekomst? Wanneer kunnen we weer voluit aan de slag en wordt het ooit nog zoals vóór COVID-19? We zullen ons moeten aanpassen en voorbereiden om in de toekomst beter op een nieuwe pandemie voorbereid te zijn. Misschien zullen we met z’n allen ook meer de reflex hebben de lokale handelaars en leveranciers een kans te geven en hen als ‘eerste alternatief’ te bekijken. ‘Nabijheid’ wordt in de zakelijke wereld misschien weer een belangrijke waarde.


Deze coronacrisis heeft onze maatschappelijke bedrijvigheid in elk geval een stuk tot stilstand gebracht. Ze heeft er ons bewust van gemaakt dat onze geglobaliseerde samenleving kwetsbaar is. We weten nu dat een crisis verschillende gedaantes kan aannemen en ook een niet-economische oorzaak kan hebben. Zullen we hierdoor onze prioriteiten anders gaan formuleren? Gaan de aandacht voor de verdere uitbouw van onze gezondheidszorg en die voor klimaat en milieu een definitieve boost krijgen? Of zullen ze na verloop van tijd, na de crisis, weer op de achtergrond verzeild geraken?


Binnen Passwerk/TRplus blijven we hoe dan ook positief ingesteld. Voor ons is de enige weg de weg vooruit. Wel de ‘slimme weg vooruit’, de weg om op een duurzame manier iets op te bouwen. Daarvoor doen we een beroep op de ideeën en de creativiteit van al onze medewerkers. We willen zo goed als mogelijk voorbereid zijn op de toekomst, hoe onzeker de invulling ervan ook moge zijn.


In deze Passmap vindt u naast het COVID-19 gerelateerde nieuws een korte bijdrage over Ilse Noens, de laureaat van onze Passwerk Lifetime Achievement Award 2020. Daarnaast geven we toelichting bij onze nieuwe dienstverlening ‘business intelligence’ die we via TRplus aanbieden aan onze klanten en bespreken we enkele resultaten van onze personeelsbevraging die recent werd georganiseerd en krijgt u in ‘kort nieuws’ nog wat extra informatie.


Wij wensen jullie in deze bizarre tijden allen het allerbeste toe. Allereerst een goede gezondheid voor u, uw familie, vrienden en collega’s. Hopelijk kunnen we binnenkort weer naar een meer normale en vrije levensstijl evolueren en samen aan een duurzame toekomst werken. Veel leesgenot!

Nico De Cleen

Berchem (HQ)
Posthofbrug 12 bus 7
2600 Berchem

Brussel
Dieudonné Lefèvrestraat 4
(Be-Here)
1020 Brussel

Hasselt
Kempische Steenweg 311/2.04
(Corda Campus)
3500 Hasselt

Roeselare
Kwadestraat 151a bus 41
(Westwing Park)
8800 Roeselare

Logos-13_edited.png

Partner:

M2Q.png

Partner van:

© 2021 Passwerk

Logo Passwerk-small-12.png
  • social-26
  • social-27
  • twitter-04