Destructieve Gunther

Gunther, vandaag actief als test engineer bij UZA, getuigt over meer dan een decennium ervaring bij Passwerk. Vandaag is Gunther actief als test engineer bij UZA en heeft doorheen de jaren een brede portfolio aan klanten ondersteund in hun functionele testing-noden. Vandaag kijkt Gunther in een getuigenis terug op zijn ervaring doorheen de jaren.

Als je naar jouw ervaring van de laatste 10 jaar kijkt. Waarom zijn net mensen met autisme zo sterk in het testen van software?

Ik heb het geluk gehad om met andere test engineers van Passwerk te mogen samenwerken binnen hetzelfde project. Iedere persoon met autisme is verschillend. Wij hebben allemaal onze eigen sterke punten en we stralen het uit. Zo heb ik een collega die snel fouten vindt in lay-out, andere collega’s die snel overweg kunnen met allerlei soorten mobiele applicaties.

Mijn sterkste punt is destructief testen: het bedenken van scenario’s waarbij de applicatie mogelijks kunnen crashen.

Aan welk project heb je de fijnste herinnering en waarom?

Gedurende het project van VDAB werd ik gekend als “Destructieve Gunther”. Deze bijnaam paste goed bij me. Telkens wanneer ik een nieuwe functionaliteit moest testen, probeerde ik allerlei mogelijke scenario’s te bedenken om deze functionaliteit te doen crashen. Wanneer de functionaliteit crashte was ik blij dat het me gelukt was. Er waren ook momenten dat ik geen bugs meer vond vanuit mijn testwerk en dat de nieuwe functionaliteit werkte zoals het moest. Wanneer dit gebeurde werd er eens een fles cava geopend om dit te vieren. Ook het niet vinden van fouten uit mijn testen maakte me blij. We streven altijd naar een goed werkend project.

Denk jij dat jouw technische kennis van testing het verschil heeft gemaakt op een bepaald project ?

Ik denk van wel, wij komen als een derde partij binnen op een project in ontwikkeling. Met geen kennis over het project, maken we gebruik van onze technische kennis zoals boundary testing, happyflow, anysufer,.... Wij werken uit een standpunt van een eindgebruiker, om er zo veel mogelijke bugs vroegtijdig uit te kunnen halen.

Wat is de voornaamste reden waarom je na 10 jaar nog steeds bij Passwerk bent?

Zijn we al 10 jaar verder? Tijd vliegt vooruit als men plezier heeft, dat geldt ook voor mijn job. Wat ik doe van werk ligt mij als persoon en dat ziet men in de resultaten.

Ik ervaar voldoening aan het einde van een project wanneer alles goed functioneert. En omgekeerd krijg ik vaak de reactie dat de collega’s genoten hebben om met mij samen te werken.


Gunther

Berchem (HQ)
Posthofbrug 12 bus 7
2600 Berchem

Brussel
Dieudonné Lefèvrestraat 4
(Be-Here)
1020 Brussel

Hasselt
Kempische Steenweg 311/2.04
(Corda Campus)
3500 Hasselt

Roeselare
Kwadestraat 151a bus 41
(Westwing Park)
8800 Roeselare

Logos-13_edited.png

Partner:

M2Q.png

Partner van:

© 2021 Passwerk

Logo Passwerk-small-12.png
  • social-26
  • social-27
  • twitter-04