top of page

Fonds ICT Community for ASD

Het Fonds ICT Community for ASD werd 10 jaar geleden opgericht op initiatief van Passwerk. Passwerk werd opgericht als een coöperatieve vennootschap met sociaal oogmerk. Dit “sociaal oogmerk” vertalen wij onder andere door jaarlijks een deel van onze winst over te maken naar dit Fonds. Dit is de grootste bron van inkomsten van het Fonds ICT Community for ASD, maar intussen werd toch ook al meer dan 40.000 Euro opgehaald via allerlei acties en initiatieven.


Intussen werden 66 projecten ondersteund door het Fonds voor een totaalbedrag van meer dan 480.000 Euro, maar ook andere organisaties met een maatschappelijke meerwaarde krijgen onze steun zowel financieel of via advies of praktische ondersteuning.


Uit een 40-tal projecten die jaarlijks worden ingediend kiest de jury een aantal projecten die uiteindelijk financiële steun ontvangen. Meestal gaat het over vzw’s die een meerwaarde leveren op het vlak van de woon-, leef- of werksituatie van mensen met autisme of die bijdragen aan de destigmatisering van autisme.


Ieder jaar wordt door het bestuurscomité van het fonds een thema gekozen dat extra aandacht krijgt bij de beoordeling van de ingediende projecten. Dit jaar is gekozen voor het thema ‘beweging’. De jaarthema’s die voordien werden verkozen alsook meer informatie over het Fonds, de ondersteunde projecten of de manier om een project in te dienen kan je vinden op www.ictforasd.be


Wil je zelf een actie organiseren of wil je als bedrijf een gift doen aan ons Fonds twijfel dan niet om ons te contacteren!


Hieronder een animatie over ons fonds ‘ICT Community for ASD’ 👇
Kommentare


bottom of page