Wij zijn zeer verheugd dat we reeds sedert 2020 succesvol samenwerken met nexuzhealth. In een notendop is nexuzhealth de marktleider in Vlaanderen op het vlak van ziekenhuissoftware. Vandaag maken 37 Vlaamse ziekenhuizen en zorginstellingen gebruik van KWS, goed voor ongeveer de helft van de Vlaamse ziekenhuisbedden. In 2020 mochten we de samenwerking starten met 1 Passwerk-consultant. Intussen zagen we dit aantal groeien waarbij er momenteel 3 tevreden Passwerk-consultants binnen nexuzhealth dagelijks hun beste beentje voorzetten om mee hun software-kwaliteit te garanderen. In deze getuigenis nodigen we graag An Lambrechts (People Operations Lead, nexuzhealth) uit om haar ervaringen met Passwerk en onze consultants te delen.
An, kan je even verduidelijken welke consultants er vandaag binnen Nexuzhealth ingeschakeld worden en wat hun takenpakket precies is?
An: Vandaag zijn er 3 consultants ingeschakeld binnen nexuzhealth. Deze testers zijn bezig met KWS te testen, ons elektronisch patiëntendossier dat binnen 37 ziekenhuizen en zorginstellingen in gebruik is. Daarnaast zijn ze ook bezig met de apps te testen die gebruikt worden door het zorgpersoneel maar ook door de patiënt zelf, zoals de mynexuzhealthapp. Via testautomatisatie worden ook nog de applicaties voor huisartsen en thuisverpleegkundigen op onze nieuwe technologiestack getest.
Wat was voor jullie de motivatie om de samenwerking met Passwerk af te trappen?
An: Cegeka, de moederorganisatie van nexuzhealth, had reeds ervaring met testers van Passwerk. Daarnaast heb ik 3 jaar geleden de overstap gemaakt van Passwerk, waar ik als jobcoach werkte, naar Cegeka en vervolgens naar nexuzhealth. Omdat ik zelf de meerwaarde van een testengineer van Passwerk heb gezien, was het bijna een vanzelfsprekendheid om hen ook binnen nexuzhealth te introduceren.
Hoe verliep de integratie van onze Passwerk-consultants in het team gedurende de eerste weken?
An: Best vlot! Eerdere collega’s van de testengineer bij Cegeka werkten intussen binnen nexuzhealth. Hierdoor waren de aandachtspunten al bekend binnen de organisatie toen de eerste test engineer opstartte bij nexuzhealth. Daarnaast is de jobcoach ook steeds betrokken waardoor bepaalde zaken bespreekbaar worden gemaakt en er vervolgens ook actie genomen kan worden.
Wat is jullie algemeen gevoel na ongeveer twee jaar samenwerken met Passwerk?
An: Goed! Dat blijkt wel uit het feit dat we vandaag met 3 testers van Passwerk samenwerken.
Waar ligt de toegevoegde waarde van de Passwerk-consultants precies?
An: Hun oog voor detail en hun onvermoeibaarheid als het aankomt op repetitieve taken op te nemen zijn toch wel de belangrijkste eigenschappen die in testwerk naar boven komt. Daarnaast zijn ze ook alle drie erg gedreven om goed werk af te leveren. Ook de samenwerking met de jobcoach die zorgt voor verduidelijking langs de kant van de Passwerk-consultants én de SPOC (Single Point of Contact) waardoor zaken aangekaart en vervolgens ook aangepakt worden.
Hoe ervaren jullie het werken met iemand die autisme heeft?
An: Eens er sensibilisering is gekomen rond het autisme, samen met bijvoorbeeld de tips and tricks rond een goede communicatie met mensen met autisme en wanneer de jobcoach de specifieke eigenschappen van de tester heeft toegelicht, heb ik het gevoel dat het goed gaat in de dagelijkse werking. Eén van de SPOCS had bijvoorbeeld moeilijkheden om directief genoeg te zijn in de communicatie met de testengineer. Eens het duidelijk was dat deze manier van communiceren minder opening liet voor interpretatie en onduidelijkheid werd snel ingezien dat dit positief was voor de testengineer. Mochten er alsnog problemen zijn, dan kan de jobcoach natuurlijk steeds gecontacteerd worden om verder aan de slag te gaan met waar wij tegenaan lopen.
Hoe ervaren jullie het jobcoach-model van Passwerk?
An: Behalve dat het prettig is om oud collega’s terug te zien, is het ook goed om regelmatige afstemmomenten te hebben. De vertrouwensband die de jobcoach heeft met de testengineers zorgt ervoor dat bepaalde zaken bespreekbaar worden waarna dit teruggekoppeld kan worden aan de SPOC.
Na zelf deze ervaring te hebben, wat zou je tegen beslissingsnemers van andere bedrijven willen zeggen die overwegen om een samenwerking met Passwerk aan te gaan?
An: Testwerk wordt doorgaans wat stiefmoederlijk behandeld in het hele ontwikkelproces, terwijl het belangrijk is om kwalitatieve software af te leveren. De testengineers van Passwerk hebben de eigenschap om hier heel secuur mee om te gaan waardoor de kwaliteit van het product, de applicatie of de software stijgt. Daarnaast is het ook een goede zaak om oog te hebben voor inclusie binnen bedrijven en de samenleving en dat kan alleen maar door deze mensen te leren kennen en in te zetten waar zij een meerwaarde kunnen betekenen.
Laurijn Van Gorp (accountmanager, Passwerk) & An Lambrechts (People Operations Lead, nexuzhealth)
Comments