Getuigenis Televic

Aan welke projecten heeft Joeri gewerkt of werkt hij momenteel?


Joeri werkt aan PIS systemen voor op treinen. PIS staat voor passagiers informatiesysteem. Een dergelijk systeem informeert de passagiers over hun reis waarbij ze op elk moment op de hoogte zijn van de huidige locatie van de trein, de volgende haltes, eventuele vertragingen en zelf aansluitingen met andere vervoersmogelijkheden in het station van hun bestemming. Dit alles is af te lezen op de door Televic ontworpen en op maat gemaakte TFT en LED schermen.

Het bijhorende audiosysteem zal het treinpersoneel ook gebruiken om met elkaar te communiceren of om een aankondiging te doen aan alle passagiers. De systemen van Televic zijn aanwezig op treinen over gans de wereld. Onze klanten zijn voornamelijk treinbouwers en operatoren. Joeri heeft gewerkt op een aantal US-projecten voor de treinbouwer Siemens US. Hij is gestart op het Phoenix2 project en intussen is hij ook gestart met Phoenix1. Door zijn opgebouwde expertise springt hij regelmatig in om te helpen bij andere projecten.

Initieel waren er wat twijfels of iemand met autisme succesvol zou kunnen meedraaien in de testafdeling bij Rails. Hoe heeft Joeri die initiële twijfels weten om te zetten in jouw huidige overtuiging?

Gezien onze klanten vaak uiteenlopende eisen hebben, moeten we vaak heel flexibel en creatief zijn met onze oplossingen. Dit wil zeggen dat een heel brede kennis nodig is om een PIS systeem te kunnen begrijpen en gestructureerd te kunnen testen. Er was dus een steile leercurve en bovendien is er heel wat overleg nodig met verschillende partijen om het project tot een goed einde te brengen. Als test ingenieur moeten we dus in staat zijn om op zelfstandige basis het overzicht te bewaren en de correcte informatie te verzamelen. Daarom was er een gezond wantrouwen en deels ook onwetendheid of iemand met autisme zou kunnen gedijen in ons team.

Joeri heeft ons zeker weten te verrassen. Hij heeft zich zeer goed ingewerkt in de materie. Uiteraard had dit de typische begeleiding nodig bij de opstart, maar naarmate zijn project vorderde profileerde Joeri zichzelf als aanspreekpunt qua systeemkennis over zijn project.

Hoe kijkt Televic als bedrijf naar de samenwerking?

Joeri is erg aanvullend in het team. Zijn oog voor detail en zijn constante nauwkeurigheid zijn erg waardevol. Als Joeri iets naleest, zal hij altijd waardevolle feedback geven die anderen vaak over ’t hoofd zien. Als je Joeri dus een systeem laat testen, mag je erop vertrouwen dat hij dat grondig zal doen. Hij is daarbij ook zeer transparant over zijn werk. Het is heel aangenaam om zo iemand in je team te hebben.

Op welke vlakken heeft Joeri een specifieke meerwaarde geleverd?

In onze wereld geven onze klanten vaak lastig te lezen specificaties. Deze vergen veel concentratievermogen om dat grondig te lezen. Vaak krijg ik vragen van projectleiders om Joeri een document te laten nalezen. Dit levert altijd een lijst met punten op die door veel mensen niet zullen worden opgemerkt. Een dergelijke grondige detectie in een vroeg stadium, zorgt voor een niet te onderschatten winst. Vele kleintjes maken ook één grote.

Daarnaast heeft Joeri ook een sterk gevoel voor efficiëntie. Bepaalde activiteiten die moeten worden herhaald zijn vaak foutgevoelig. Daar speelt Joeri op in door te gaan automatiseren. Zo heeft Joeri een Systeem Software Pakket tool gemaakt die ons team al uren werk heeft bespaard.

Hoe is Joeri geïntegreerd in het team?

Joeri is goed aanvaard binnen het team. Het team weet ook dat je op hem kan rekenen. Wel heeft hij meer moeite om in groep het woord te nemen, maar als hij kan helpen zal hij dat altijd wel aangeven. Joeri stelt zich heel flexibel op. Bijvoorbeeld tijdens de vakantieperiode heeft Joeri regelmatig ingesprongen voor collega’s.

Wat zou je zeggen tegen bedrijven of beslissingsnemers die twijfelen of mensen met autisme kunnen meedraaien in dynamische omgevingen?

Doe gewoon een tryout, geef hen een kans en oordeel nadien. Vooral in de wereld van testen zijn hun eigenschappen erg waardevol. Automatisatie is niet altijd mogelijk met als gevolg dat mensen dat manueel moeten doen. Voor veel mensen is dat niet altijd uitdagend en zonder verslappende concentratie vol te houden. Dat zijn nu net aspecten waar mensen met ASS kunnen aanvullen. Geloof me, ik sta soms versteld over de inzetbaarheid van Joeri!

Tot slot, wat betekent de jobcoach voor jou als SPOC in onze samenwerking en hoe verloopt het contact met de jobcoach?

De jobcoach is opgeleid om met mensen met ASS om te gaan. In de drukte van het werk, vergeten we als collega wel eens dat Joeri soms een andere benadering nodig heeft. Er is wekelijks een contact moment tussen de jobcoach en mezelf, gevolgd door een moment met Joeri en de jobcoach. Dit duurt ongeveer 15 minuutjes per week. Vaak is dit al genoeg om de ASS-aspecten te kunnen bespreken. Jobcoach Hanne zal altijd proberen te bemiddelen, zowel naar Joeri toe als naar mij. Ze stuurt me wekelijks een verslag. Op die manier kunnen we heel kort op de bal spelen en blijft de samenwerking voor iedereen met een goed gevoel verlopen.Berchem (HQ)
Posthofbrug 12 bus 7
2600 Berchem

Brussel
Dieudonné Lefèvrestraat 4
(Be-Here)
1020 Brussel

Hasselt
Kempische Steenweg 311/2.04
(Corda Campus)
3500 Hasselt

Roeselare
Kwadestraat 151a bus 41
(Westwing Park)
8800 Roeselare

Logos-13_edited.png

Partner:

M2Q.png

Partner van:

© 2021 Passwerk

Logo Passwerk-small-12.png
  • social-26
  • social-27
  • twitter-04