top of page

Klanten ontdekken de kwaliteiten van onze software ontwikkelaars

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021

Een paar edities van de Passmap geleden, hebben we een artikeltje gewijd aan het moeizame groeitraject van TRplus. Zoals u inmiddels wel weet, is dit het zusterbedrijf dat we in 2017 hebben gelanceerd rond ons nieuwe aanbod van software ontwikkelaars. In de context van dat artikel, stagneerde het aantal tewerkgestelde software ontwikkelaars al een hele poos. De motor van TRplus bleef wat sputteren. “Alle begin is moeilijk” weerklonk die periode dan ook geregeld tijdens het teamoverleg, maar van een gelatenheid is nooit een spoor geweest.


Vandaag, bijna een jaar later, ziet de balans er helemaal anders uit. Doorheen de afgelopen 5 à 6 maanden, hebben we het aantal tewerkgestelde TRplus-consultants namelijk meer dan verdubbeld. Op het moment van schrijven, zijn er meer bepaald 24 software ontwikkelaars aan de slag, een cijfer dat volgende week al gedateerd zou kunnen zijn.


Die groeispurt is ons natuurlijk niet zomaar overkomen. Het is het resultaat van een grondige en kritische analyse van onze toenmalige aanpak, iets waarvoor de lockdown ons achteraf beschouwd de ideale omstandigheden heeft geboden. Zowel op ’t vlak van rekrutering, positionering, externe communicatie, branding als strategie werden tientallen pijnpunten gedetecteerd en aangepakt. Dit heeft in de nazomer van 2020 al meteen haar effecten getoond, toen we een enorme impuls constateerden in het aantal sollicitaties van sterk gekwalificeerde kandidaten. Van daaruit was het aan ons om dit te verzilveren.


We hebben niet enkel de interesse en openheid in de markt parallel zien aanzwellen. Ook de tevredenheid binnen de organisaties waar onze TRplus-consultants aan de slag zijn, is ronduit schitterend. Eén voor één slagen ze erin om de initiële verwachtingen binnen de teams te overstijgen, met hartverwarmende feedbacks tot gevolg.


De afgelopen maanden hebben extra bevestigd dat het succesmodel van Passwerk, hetgeen we inmiddels 13 jaar toepassen voor software test engineers met autisme, dezelfde succesratio kan garanderen binnen het domein van development. We zijn er dan ook van overtuigd dat we deze stijgende curve zullen kunnen aanhouden om op die manier een extra boost te geven aan onze ambitie om zoveel als mogelijk personen met autisme naar hun verdiende plaats te leiden op de reguliere, professionele arbeidsmarkt.
Comments


bottom of page