top of page

Passwerk/TRplus: twee open dagen

Open dag Berchem


Op 1 april openden we onze deuren nog eens voor het ruime publiek. Deze keer hebben we ons vooral gericht op kandidaten, toekomstige werknemers van Passwerk/TRplus en organisaties die kandidaten naar ons brengen. Waarom op 1 april? Niet alleen omdat het de grappigste dag van het jaar is, maar vooral omdat 2 april Wereld Autisme Dag is en we dit het ideale moment vinden om onze werking en onze doelgroep in de kijker te zetten.


We zijn in enkele jaren tijd als organisatie enorm gegroeid, niet alleen in aantal werknemers, maar ook in techniciteit en aanbod. Tijd dus om onze nieuwe activiteiten ook aan het grote publiek voor te stellen. Onze bezoekers konden enerzijds kennismaken met onze core business software testing, waarbij we voor de gelegenheid hulp kregen van onze consultant Geert en technisch trainer Patrick. Zij namen de bezoekers met veel enthousiasme mee in de wondere wereld van software testing. Ze lieten zien wat een software tester in de praktijk doet, en deden dat zo helder dat ze voor elke bezoeker een duidelijk beeld van de job schetsten.


De bezoekers konden zich inschrijven voor verschillende sessies, die elk een onderdeel van onze organisatie toelichtten. Dit geheel werd vormgegeven door ons voltallige team van jobcoaches, waarvan iedereen zijn of haar specialiteit kon presenteren. De aanwezigen konden niet alleen kennismaken met de dagdagelijkse werking van Passwerk, ook werd die van TRplus en G4S verder voorgesteld. Zowel ons wervings- en selectieproces als de jobcoaching en het gemiddelde traject van een startende consultant kwamen in elk onderdeel aan bod.


Naast het aanbieden van informatie over onze werking, vonden we het erg belangrijk dat onze bezoekers ook meer over het autismespectrum te weten te kwamen. Hiervoor werd een interactieve workshop ontwikkeld, waarbij de kandidaten zich door middel van enkele opdrachten in het spectrum konden inleven.


Het publiek was zeer divers en talrijk aanwezig. Naast het inhoudelijke aanbod trakteerden we het uiteraard ook op een hapje en een drankje. Zo creëerden we de gelegenheid om naast de infosessie ook op een meer informele manier kennis te maken met ons team en onze werking. Dat de open dag een succes was konden we niet alleen afleiden uit de talrijke opkomst en de fijne babbels ter plaatse, maar ook uit het aantal nieuwe kandidaturen dat we achteraf via onze sollicitatielink kregen.Opendeur Roeselare


Op 1 april zetten we ook de deuren van ons kantoor in Roeselare open. Met dank aan de stevige wind wapperden onze vlaggen enthousiast en snelden de genodigden snel naar binnen. Naast de hapjes en drankjes schotelden we de bezoekers een aantal infosessies voor: Passwerk, autismespectrum en TRplus. Daarnaast kon men doorlopend getuige zijn van het testwerk dat werd uitgevoerd door onze consultant Gregory, van de nodige uitleg voorzien door Jürgen van M2Q.


Door de misplaatste sneeuwbui arriveerden sommige bezoekers wat later. De eerste infosessie over Passwerk en software testing, vormgegeven door collega Tim, ging hierdoor iets later dan voorzien van start. Nadat de bezoekers over het ontstaan en het concept van Passwerk waren geïnformeerd, was het tijd voor informatie over het autismespectrum door onze collega Elisabet. Met het AutismeBelevingsCircuit konden de bezoekers ervaren hoe de gevoelswereld van iemand met autisme eruit ziet. Het is niet eenvoudig om naar een mopje te luisteren terwijl je balanceert op een evenwichtskussen, geluidsprikkels op je afkomen én je je moet focussen om balletjes in het juiste gaatje te krijgen. Het is confronterend de uitdagingen voor mensen met een autismespectrumprofiel te ervaren, maar er was ook plaats voor grappige momenten.


Tegelijkertijd had de infosessie over TRplus plaats, waarmee men een goed zicht kreeg op het (steeds breder wordende) scala aan mogelijkheden binnen TRplus. Naast development, business intelligence (SAS en Power BI) en X-Ray Screening (G4S) zetten we onze nieuwste activiteit in de kijker, namelijk die van 'SOC analist'. Die gaat onder meer over het bewaken en bestrijden van bedreigingen in de gehele IT-infrastructuur. De nieuwe activiteit genereerde alvast zeer geïnteresseerde blikken en vragen.


Na de infosessies werd bij de laatste hapjes en drankjes nagepraat en was het fijn te kunnen vaststellen dat de aanwezigen naar huis konden met een uitgebreide kennis over onze werking. Ook wij, jobcoaches, gingen met een voldaan gevoel huiswaarts en dit op de vooravond van de Wereld Autisme Dag!Comments


bottom of page