top of page

Internationale meeting in ons kantoor in Berchem

In september laatstleden kwam een tiental leden van Neurowrx (www.neurowrx.org) in ons kantoor in Berchem samen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Er waren deelnemers uit Australië, België, Canada, Hongkong, Israël, Nederland, de Verenigde Staten van Amerika. Andere deelnemers uit de VS en Zuid-Korea namen virtueel aan het event deel.


Het werd een event verdeeld over drie dagen, met start op woensdagmiddag en einde op vrijdagmiddag. De eerste dag kwamen verschillende sprekers aan bod over het wegnemen van drempels voor mensen met autisme die een job zoeken. Er werd specifiek aandacht besteed aan rekrutering en aan het selectie-interview.


’s Avonds volgde in de buurt van ons kantoor een welkomstdrink.


De volgende dag kwam onder meer professor Ilse Noens (KULeuven) participatief onderzoek toelichten. Hierin zijn wij blijkbaar wereldwijd één van de voorlopers. Andere sprekers zoomden dan weer in op assessment en opleidingsinitiatieven.


Na de middag werd onder het thema ‘Universal Design in Employment of those with autism’ dieper ingegaan op Genderinclusie, gebruik van ondersteunende technologie, specifieke praktijken op de werkvloer en mentale gezondheid. ’s Avonds werden de gasten uitgenodigd voor het diner.


De laatste voormiddag van deze internationale meeting werd voornamelijk gewijd aan de scope en toekomst van Neurowrx.
Σχόλια


bottom of page