Specifiek dienstverleningsaanbod voor de financiële sector

Consultants van Passwerk kunnen worden ingeschakeld in activiteiten ter voorkoming van het witwassen van geld en van de financiering van terrorisme.


Het is een open deur intrappen als we zeggen dat in het kader van de wetgeving en de reglementen van toepassing ter voorkoming van het witwassen van geld (de basiswet van 1993, de wet tegen witwassen, de wet i.v.m. UBO, de reglementen van de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) en de Nationale bank, de Europese directieve) en de financiering van terrorisme een accurate controle van identiteiten en transacties noodzakelijk is.


Een goed uitgewerkt cliëntenacceptatiebeleid brengt heel wat opzoekingswerk teweeg dat met de nodige snelheid en nauwkeurigheid moet worden uitgevoerd. Meestal is het niet eenvoudig om interne medewerkers langere tijd voor dit soort van opdrachten te blijven motiveren, met verlies van kennis en ervaring als gevolg.


Laat nu net nauwkeurigheid en snelheid typische eigenschappen van onze consultants zijn. Zij beschikken allemaal over een denk- en handelingsniveau van een bachelor/master en zijn gezegend met bijzondere talenten. Hun oog voor detail, hun nauwkeurig werken, hun blijvende focus en concentratie – ook bij repetitieve taken – zijn maar enkele typische talenten. Juist hierdoor zijn zij uitermate geschikt om te worden ingezet voor opdrachten in het kader van ‘know your customer’, ‘know your transaction’, ‘know your supplier’, ‘anti money laundering’ en 'sanction & embargo screening'.


Een eerste samenwerking verloopt nu al succesvol en hopelijk volgen nog tal van opdrachten. Zie jij mogelijkheden om één of meer van onze consultants in te schakelen voor bovenstaande activiteiten, twijfel dan niet ons te contacteren.21 keer bekeken