top of page

Tips kandidatuur project fonds ICT Community for ASD

Bijgewerkt op: 28 mei

Het Fonds ICT Community for ASD, opgericht door Passwerk in samenwerking met de Koning Boudewijnstichting in 2012, ondersteunt initiatieven die de leef-, woon- en werkomstandigheden van mensen met een autismespectrumprofiel verbeteren en de destigmatisering van autisme bevorderen. In de afgelopen 12 jaar werden maar liefst 89 projecten ondersteund voor een totaal van € 645.145.


Ieder jaar krijgen we heel wat aanvragen binnen waaruit slechts enkele projecten gekozen worden. Zo werden er in 2023 uit 66 aanvragen 12 projecten gekozen. Om in aanmerking te komen voor financiering, moet je project aan enkele voorwaarden voldoen. In deze blog vind je enkele tips om een succesvolle aanvraag in te dienen voor het Fonds ICT Community for ASD.Duidelijkheid

Een helder projectvoorstel is essentieel. Zorg ervoor dat je in je samenvatting antwoord geeft op de vragen: wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe. De jury heeft deze informatie nodig om je project grondig te kunnen evalueren. Voorzie daarom tijdig een bondige, maar krachtige en duidelijke samenvatting van je project.


Ook vormelijke duidelijkheid is van groot belang: een goed gestructureerde aanvraag is een groot pluspunt. Elk jaar ontvangen we veel aanvragen die allemaal zorgvuldig worden gelezen. Een vormelijk aangename aanvraag is prettiger om door te nemen. Zorg er daarom voor dat je de basisprincipes van de aanvraag respecteert.


NOOZO

Het NOOZO-principe (Niets Over Ons Zonder Ons) ligt het fonds en de Koning Boudewijnstichting nauw aan het hard. Laat daarom in je aanvraag zeker weten of er personen met een autismespectrumprofiel zijn betrokken bij de uitwerking van het project en licht toe hoe zij bijdragen.


Jaarthema

Ieder jaar kiest het fonds samen met de Koning Boudewijnstichting een centraal thema. Voor 2024 is het thema ‘Autisme & Veerkracht’. Het is een pluspunt als je project aansluit bij het centrale thema: vermeld dus duidelijk de link tussen jouw project en het thema in je summary. Maar maak je geen zorgen als je project niet meteen aansluit bij het thema. Ook andere goed onderbouwde projecten maken kans op ondersteuning.


Met deze tips vergroot je de kans dat jouw project wordt gekozen voor ondersteuning door het Fonds ICT Community for ASD. Succes met je aanvraag!


De oproep is reeds geopend en wordt op 21 oktober afgesloten. Je kunt de oproep hieronder terugvinden.Comments


bottom of page