top of page
IMG_6947.jpeg

Frequentely
asked questions

De vragen die werden opgenomen in deze FAQ-lijst zijn deze die het meest gesteld werden per telefoon, mail of via de website. Elders op onze website kan u een antwoord vinden op de meeste vragen die u heeft over onze werking.

Ik heb een autismespectrumprofiel en zou graag een stage, vakantiejob of vrijwilligerswerk bij jullie komen doen. Kan dat?

Ondanks onze grote affiniteit met autisme en de meerwaarde ervan die we kennen én toepassen in de arbeidsmarkt, zijn we binnen Passwerk/TRplus niet in de mogelijkheid om stageplaatsen, vakantiewerk of vrijwilligerswerk aan te bieden.

Met name ons consultancymodel, waarbij onze medewerkers onze diensten on-site bij onze klanten verlenen, leent zich erg moeilijk tot het organiseren van stages, vakantie- of vrijwilligerswerk.

Verder is onze dienstverlening erg specifiek. Al onze medewerkers doorlopen intern een intensief assessment- en trainingstraject alvorens aan de slag te gaan bij onze klanten. Dit voorbereidend traject zien we niet toepasbaar in het kader van stages, vakantie- of vrijwilligerswerk.

 

 

Ik ben gestopt met school of ben afgestudeerd in …. Iemand heeft mij aangegeven dat jullie allerlei opleidingen voorzien voor mensen met autisme. Klopt dit?

Passwerk/TRplus is een dienstverlenend bedrijf dat een aantal specifieke diensten aanbiedt aan externe klanten (bijvoorbeeld een bedrijf, een bank, een websitebouwer etc.). Passwerk biedt enkel opleidingen aan eigen medewerkers aan en dit in functie van onze diensten, zoals opleidingen tot softwaretester of tot BI-consultant. Voor SOC-analisten voorzien we eveneens een opleiding, maar om deze opleiding te volgen moeten de kandidaten reeds minimaal over een bachelor ICT beschikken.

Bij Passwerk kom je dus steeds eerst in dienst als werknemer, na de sollicitatieprocedure positief te hebben doorlopen, alvorens een interne opleiding te kunnen volgen. Passwerk biedt geen losstaande opleidingen aan voor personen met autisme.

Om in aanmerking te komen als software ontwikkelaar ('High Code' d.w.z vb. .NET/Java etc.), is het tevens zo dat men vooraf een specifieke opleiding in programmeren moet gevolgd hebben. Wij richten hiervoor zelf geen opleidingen in.

 

 

Ik heb interesse om te werken in administratie, aan de band, in houtbewerking, als bakker, als slager enz. Kunnen jullie mij helpen aan een werkplek?

Passwerk/TRplus biedt momenteel dienstverlening aan in het testen van software, het uitvoeren van allerlei support processes (zie voorbeelden deze website onder rubriek diensten/Support Processes), software ontwikkeling (High Code & Low Code), Security operations center en Business Intelligence.

Vanuit Passwerk/TRplus zoeken wij naar een geschikte opdracht binnen deze domeinen en ondersteunen wij onze consultants met jobcoaching tijdens hun tewerkstelling bij Passwerk/TRplus.

Wij zijn geen bemiddelingsbureau die voor mensen met autisme, ongeacht hun beroepsaspiraties, op zoek gaan naar geschikt werk in de markt. Indien u op zoek bent naar werk in een domein waarin Passwerk/TRplus niet gespecialiseerd is, kan u best contact opnemen met VDAB (GTB) en/of een GOB (Gespecialiseerd opleidings-, begeleidings- en bemiddelingsdienst).

 

 

Ik heb mij reeds aangemeld in het verleden, maar kreeg destijds een negatief advies. Kan ik mij terug aanmelden?

Onze sollicitatieprocedure laat toe om jezelf een tweede keer aan te melden voor dezelfde functie. Hieraan zijn volgende voorwaarden verbonden:

  • Je eerste sollicitatietraject dient minimum 1 jaar geleden afgesloten te zijn geweest;

  • Een tweede aanmelding wordt steeds beschouwd als een nieuwe (eerste) aanmelding.

​​

 

 

Ik woon in …? Kan ik via Passwerk/TRplus in die regio werken?

De meeste van onze opdrachten worden uitgevoerd in de Brusselse regio. Het is dan ook van belang dat u daar kan geraken. Voor ons geldt een maximum reistijd van ongeveer één uur enkele reis om in aanmerking te komen.

Voor kandidaten uit West-Vlaanderen wordt vooral gekeken naar de bereikbaarheid van Roeselare, Kortrijk en Brugge. Voor hen komt de bereikbaarheid van Brussel slechts in tweede rangorde.

 

 

Hebben jullie ook korte projecten, bijvoorbeeld 1 dag per week? Ik ben namelijk herstellende van een burnout en/of ben slechts in staat om beperkt te werken?

De meeste van onze consultants werken voltijds (38 uren per week). Een beperktere groep werkt 30 uren per week. Gezien de aard van onze dienstverlening is het niet haalbaar om een zeer beperkt aantal uren per week te werken. Het is dan ook niet mogelijk om slechts gedurende één dag per week bij ons te komen werken.

Tevens is het zo dat je alvorens je bij ons aan de slag kan gaan een hele selectieprocedure (intakegesprek, testen, assessment) dient te doorlopen. Gezien jouw beperkte belastbaarheid is een dergelijke procedure eveneens te zwaar.

 

 

Ik ben een arbeidscoach/jobcoach etc. Werven jullie nog jobcoaches aan?

Afhankelijk van onze groei werven wij bijkomende jobcoaches aan. Indien we een jobcoach zoeken, wordt dit via een pop-up op onze website bekend gemaakt.

U kan uiteraard ook steeds spontaan solliciteren via onze website.

 

 

Kunnen ook mensen met autisme bij jullie terecht die enkel thuiswerk kunnen doen?

De consultants van Passwerk/TRplus werken zowel op locatie bij onze klanten als vanuit één van onze kantoren. Eventueel wordt dit, indien de klant dit toelaat, gecombineerd met thuiswerk.

 

 

Ik heb vermoedelijk autisme, maar geen officiële diagnose. Stellen jullie een diagnose en kan ik zonder diagnose toch bij jullie komen werken?

Binnen Passwerk/TRplus zijn we specifiek op zoek zijn naar medewerkers met een officiële diagnose van autisme. Afhankelijk van persoon tot persoon kan de impact van het autisme binnen het spectrum sterk variëren, zo ook de diagnosestelling.

Een officiële diagnose die aantoont dat er sprake is van autisme of autisme kenmerken is daarom voldoende om in aanmerking te komen voor aanwerving.

Passwerk/TRplus stelt zelf geen diagnose. Voor meer informatie over de diagnose(stelling) van autisme kan je in eerste instantie terecht bij je huisarts, bij je arts-specialist of via een andere hulpverlener zoals een psycholoog of een auticoach. Daar zal men je mogelijk doorverwijzen naar een gespecialiseerd diagnosecentrum of naar een arts-psychiater, dewelke een officiële diagnose kunnen stellen.

 

 

Wanneer werven jullie nieuwe software testers (High Code) aan?

De timing van een nieuwe aanwervingsronde voor software testers binnen Passwerk hangt steeds samen met de markteconomische omstandigheden en vooruitzichten. Dat wil zeggen dat er pas een nieuwe aanwervingsronde kan opstarten eens we voldoende arbeidsplaatsen bij nieuwe klanten kunnen verzekeren voor het aantal potentiële nieuwe medewerkers dat in de aanwervingsronde zal starten.

 

Deze manier van werken houdt in dat er geen vaste termijnen kunnen worden meegegeven over wanneer precies er een volgende aanwervingsronde zal starten. 

Het is in tussentijd uiteraard steeds mogelijk om te solliciteren en elke kandidaat die reeds werd geselecteerd voor een eerstvolgend assessment wordt persoonlijk op de hoogte gehouden van de start van het assessment.

 

Software ontwikkelaars ('High Code' d.w.z vb. .NET/Java etc.) en BI consultants die hierin geschoold zijn kunnen gedurende het ganse jaar solliciteren. Indien het profiel geschikt is wordt de kandidaat software ontwikkelaar uitgenodigd voor een gesprek.

 

 

Hoelang zal ik moeten wachten om op gesprek te kunnen komen?

De timing van een nieuwe aanwervingsronde voor software testers binnen Passwerk hangt steeds samen met de markteconomische omstandigheden en vooruitzichten. Dat wil zeggen dat er pas een nieuwe aanwervingsronde kan opstarten eens we voldoende arbeidsplaatsen bij nieuwe klanten kunnen verzekeren voor het aantal potentiële nieuwe medewerkers dat in de aanwervingsronde zal starten.

 

Solliciteren kan op elk moment, maar de termijn tussen je aanmelding en een mogelijk kennismakingsgesprek kan dus sterk variëren. Nadat je hebt gesolliciteerd wordt je hierover persoonlijk verder ingelicht.

bottom of page