top of page

Academy opgestart!

Zoals eerder al aangekondigd hebben we dit jaar onze interne academy opgestart. Bedoeling is de kennis van onze consultants nog te verdiepen en/of te verbreden, maar ook opleidingen te voorzien voor de nieuwe dienstverlening die we aanbieden. Momenteel zijn we nog op zoek naar een extra collega om de activiteiten van de academy te coördineren, om zelf les te geven en om zowel het jobcoach- als het salesteam bij te staan voor het beantwoorden van technische vragen. Mocht je zelf geïnteresseerd zijn in deze rol of iemand met interesse kennen, neem dan gerust contact met ons op.


De eerste twee prioriteiten van onze academy zijn SOC (Security Operations Center) en Low Code.


Opleiding SOC-analist


Na verkennende gesprekken met verschillende potentiële klanten in het kader van SOC werd door onze externe opleidingspartner een opleidingsplan opgemaakt. Het instroomcriterium voor potentiële SOC-analist kandidaten is een bachelor- of masterdiploma in de ICT met als voorkeur een specialisatie in netwerking. Als dat laatste niet het geval is, dan wordt een specifieke module rond netwerking voorzien.


De opleiding zelf duurt een tweetal maanden en bestaat uit allerlei onderdelen waarvan de kennis zowel ‘klassikaal’ als door middel van een ‘lab’ wordt verworven.


De eerste opleiding start einde juni. De SOC-analisten zullen dan ook bij klanten kunnen worden ingezet ergens in de zomervakantie van 2022. Aangezien de interesse vanuit de markt voor dit soort profielen erg groot is, is het onze intentie deze opleiding een aantal keren te organiseren.


Opleiding Low Code


Een vijftigtal consultants van Passwerk en TRplus zullen een opleiding Low Code volgen. Er werd voor gekozen allereerst ‘Outsystems’ aan te leren. Als bij toekomstige klanten nood is aan kennis van ‘Mendix’, dan kan daarvoor nog een bijkomende opleiding worden voorzien.


Verdere uitbreiding


Naast bovenstaande prioriteiten zal ook een soort van praktische opleiding of ‘oefenlab’ vorm worden gegeven, zodat softwareontwikkelaars zonder ervaring alvast een eerste ervaring kunnen opdoen.


Met onze academy kunnen we beter inspelen op concrete opleidings- en kennisnoden die we vanuit de markt opvangen en kunnen we verder actief mensen met autisme een opleiding geven in nieuwe domeinen waarin we een nieuwe dienstverlening zullen uitbouwen.


Klassieke opleidingstrajecten blijven bestaan


Naast de opleidingen die we met onze academy voorzien, blijven we natuurlijk de klassieke opleidingen voor onze softwaretesters (manueel testen en testautomatisering) en BI-consultants met onze partners organiseren.
Comments


bottom of page