top of page

Cyber security Challenge 2023

Gedreven door onze ambitie om zoveel als mogelijk IT-talenten met autisme ook tewerk te stellen binnen cyber security, nam Passwerk voor de eerste keer als partner deel aan de Cyber Security Challenge Belgium. Dit event vond plaats in de Koninklijke Militaire School te Brussel. Sinds 2015 wordt dit even georganiseerd om het bewustzijn en de interesse te wekken van studenten die op het punt staan hun opleiding af te ronden in cyber security.


Gebaseerd op het principe van Capture The Flag, is deze wedstrijd een uitdagingsspel dat wordt gespeeld door teams van maximaal 4 studenten. Gedurende een beperkt tijdsslot dienen de teams diverse challenges op te lossen die gelinkt zijn aan een breed scala van beveiligingsproblemen, zoals o.a. cryptografie, reverse engineering, netwerkbeveiliging, web- of mobiele applicatiebeveiliging en forensische analyse. De complexiteit hiervan varieert van triviaal tot zeer uitdagend.


Deze wedstrijd start met een voorselectie waar een 800-tal studenten aan mogen deelnemen, telkens in teams van 4 personen. De beste 150 onder hen (+- 40 teams) worden vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan de tweedelige finale. Op vrijdag strijdt iedereen in een on-site Capture The Flag, waarna de beste 25 teams op zaterdag deelnemen aan verschillende expertuitdagingen. Uiteindelijk worden de 10 topteams tijdens de prijsuitreiking op zaterdagavond beloond met verschillende prijzen.


De Cyber Security Challenge wordt georganiseerd door NVISO en ondersteund door verschillende bedrijven, openbare instanties en organisaties die zich inzetten voor een versterkt bewustzijn rond het belang van cyberveiligheid. Tijdens het event krijgen de partners ook de gelegenheid om tijdens een walking dinner in contact te komen met alle deelnemers en scholen.


Dit jaar kwam de winnaar uit de hoek van de Koninklijke Millaire school zelf en mocht “The Royal Military Hackademy” na verschillende runner-up plaatsen eindelijk met de hoofdprijs aan de haal: tickets voor de DEFCON Hacking Conference in Las Vegas.
Comments


bottom of page