top of page

Cybersecurity moet de prioriteit zijn van elk bedrijf

Bijgewerkt op: 20 feb.

De vraag is niet of men ooit te maken krijgt met een cybersecurity-incident, maar wel wanneer. Daarom is het cruciaal om preventief de activiteiten van de verschillende systemen te monitoren op mogelijke veiligheidsproblemen en tijdig de nodige maatregelen te nemen om de schade zo beperkt mogelijk te houden.Persmoment cybersecurity

Afgelopen week hielden we een persmoment rond onze nieuwe dienst in cybersecurity. Tijdens ons persmoment werd uitgelegd wat een Security Operations Center is en kwamen Gert Vanhaecht, Director if IT van Belfius, en Alexandre, de SOC-consultant die bij hen werkt, vertellen over de samenwerking tussen Passwerk en Belfius.Bedrijven integreren steeds vaker cybersecurity in hun bedrijfsstructuur

Het volstaat vandaag de dag niet meer dat de cyberveiligheid van een organisatie op de tweede plaats komt voor een IT-afdeling. Bijgevolg investeren tal van bedrijven in het ontwikkelen van een Security Operations Center (SOC) om hun netwerken beter te beveiligen en om sneller op gebeurtenissen te kunnen reageren.


Een SOC is een gecentraliseerde dienst binnen een bedrijf die organisatorische en technologische beveiligingsproblemen aanpakt. SOC-analisten beheren en verbeteren de beveiliging op de drie pijlers van een organisatie: mensen, processen en technologie. Een effectieve SOC richt zich op het voortdurend opsporen en het voorkomen van bedreigingen die mogelijk de cyberveiligheid van bedrijven kunnen schaden. Hierbij ligt de focus op het monitoren van diverse logs van applicaties en apparaten in het bedrijfsnetwerk en het controleren op verdachte zaken. De log-informatie kan afkomstig zijn van antivirussoftware, firewalls, servers, webapplicaties en zelfs industriële controlesystemen.


De kwaliteiten die onze consultants met autisme bezitten, maken hen enorm geschikt voor de jobs binnen onze IT-profielen:

Sterk analytisch denkvermogen

Doorzettingsvermogen

Oog voor detail

Concentratievermogen

Hoge productiviteit

Proactief denkvermogen


Samenwerking met Belfius

Belfius is een van onze klanten die een van onze SOC-consultants level 1 bij hen inzet. Elf jaar geleden begon de samenwerking tussen Belfius en Passwerk met enkele consultants die werden ingezet voor het testen van de Belfius app. De samenwerking werd door de jaren heen voortgezet en consultants met andere profielen, zoals softwareontwikkelaars, vervoegden het Belfius team en sinds begin dit jaar werkt ook een van onze SOC-consultants level 1 bij Belfius.


“We komen van bij de aanvang tot de vaststelling dat de samenwerking enorm goed loopt. We waren onder de indruk van de kennis die Alexandre binnenbracht, van de snelheid waarmee hij operationeel was, van de degelijkheid van de opleiding die door Toreon wordt voorzien, en wat we vaststellen is dat Alexandre iemand is die ongelooflijk snel integreerde binnen de ploeg en die niet alleen zijn werk doet, maar ook met voorstellen tot verbetering komt.” – Gert Vanhaecht, Director of IT van Belfius.
“Ik kan, naar mijn gevoel, een heel belangrijke rol spelen in de maatschappij, omdat ik insta voor de veiligheid van kritieke infrastructuur. Dat is zowel voor maatschappelijk belang als voor bedrijven.” – Alexandre, SOC-consultant level 1 bij Belfius.
“Ik kan me volledig loslaten in een SOC. Ik ga heel graag in op details en houd met alles heel graag rekening, dat brengt me rust en structuur.” – Alexandre, SOC-consultant level 1 bij Belfius.

Comentarios


bottom of page