top of page

Een jaar lang talenten

Naar aanleiding van wereldautismedag (2 april) lanceerden we dit jaar een nieuwe videoreeks. In deze reeks brachten we steeds mensen met een autismespectrumprofiel in beeld die over een bijzonder talent beschikken, net dankzij hun autisme. Onze oproep werd warm ontvangen en zo konden we verschillende kandidaten verzamelen. Hieronder vind je een korte blik op hun talenten.

 

Vanuit onze pioniersrol zetten we met de grootste overtuiging de unieke talenten van personen met autisme in de kijker. We vinden het belangrijk dat mensen zich ook kunnen focussen op de positieve aspecten van autisme. Desondanks zijn we niet blind voor de uitdagingen waar neurodivergente mensen voor staan. Alleen een samenleving waar neurodiversiteit geaccepteerd en normaal bevonden wordt, doet recht aan iedereen. 

 

Kevin is een software tester bij Passwerk. Dankzij zijn oog voor detail vindt hij veel typfouten of loopholes waar anderen niet aan denken. Zijn doorzettingsvermogen helpt hem bij het opzetten van een testautomatisatie.  

 

Ingrid is een schrijfster en schrijfdocent. Met haar goede concentratie- en doorzettingsvermogen geeft Ingrid niet snel op wanneer ze aan het schrijven is. Ze is heel fantasierijk en kan in haar hoofd verhalen blijven verzinnen.  

 

Vanessa speelt improvisatietheater. Door haar moeilijkheid met sociale interacties in het dagelijkse leven is ze bewust en onbewust menselijke reacties en emoties gaan bestuderen. Daardoor heeft ze een gigantische bibliotheek waaruit ze inspiratie kan halen voor het improvisatietheater.  

 

Eleonora werkt als onderwijsondersteuner. Ze vindt het moeilijk om een talent uitsluitend aan haar autisme te linken aangezien autisme een deel uitmaakt van haar. Ze is heel goed in het verzamelen van informatie, merkt het snel op wanneer iets niet klopt en heeft een grote fantasie.  

 

Soetkin is fotograaf in bijberoep en fotografeert voornamelijk gezinnen waarvan de kinderen of ouders autisme hebben. Door de ervaringsdeskundigheid van haar eigen autisme kan ze zich inleven in de mensen die ze fotografeert. Dankzij haar goede concentratie- en doorzettingsvermogen kan ze goed foto’s editen gedurende een lange tijd.  

 

Sanne is maatschappelijk werker bij een lokale overheid. Door haar oog voor detail merkt ze dingen op die van belang zijn in bepaalde dossiers. Daarnaast is ze een heel efficiënte werker dankzij haar routines.  

 

Nathalie werkt als beenhouwer en verpleegster. Dankzij haar autisme kan Nathalie heel gestructureerd en planmatig te werk gaan, wat noodzakelijk is in het combineren van drie jobs. Ze kan zich ook anders opstellen t.o.v. klanten versus familie.  

 

Liesbet is klinisch psycholoog gespecialiseerd in neurodivergente mensen. Dankzij haar autisme weet zij uit eerste hand welke vragen gesteld moeten worden en durft ze ook dingen in vraag te stellen die voor neurotypische mensen voor de hand liggend zijn.  

 

Tom is een fervente fitnesser. Hij is heel sterk in het analytische en visuele aspect, die hij ook toepast om een fitness- en voedingsschema te maken.  

 

Marcia is klinisch psycholoog gespecialiseerd in kinderen, jongeren en volwassenen met autisme. Ze kan dankzij haar autisme goed luisteren, zich objectief opstellen en gemakkelijk patronen ontdekken en daardoor zien wat er misloopt.  

 

Wil je graag meer over hen weten? Je kunt via onderstaande knop alle video’s bekijken op onze YouTube pagina.  


Kommentare


bottom of page