top of page

Getuigenis Haulogy

Als IT-bedrijf dat zijn eigen software ontwikkelt, heeft Haulogy knowhow verworven op het kruispunt van 3 expertisegebieden: bewezen ervaring in software engineering, diepgaande kennis van de energiemarkten en vaardigheden in machine learning en toegepaste wiskunde.

Met de combinatie van deze drie gebieden kan Haulogy energiespelers ondersteunen bij hun digitale transformatie en bij het ontwerpen van nieuwe diensten.


Het bedrijf investeert elk jaar een aanzienlijk deel van zijn omzet in onderzoek en ontwikkeling, waardoor het zeer concurrerende, flexibele diensten en software kan aanbieden in een breed scala aan domeinen. De oplossingen en diensten die Haulogy aanbiedt, zijn gericht op verschillende markten (distributie, levering, e-mobiliteit, flexibiliteit, energiedelen) en spelers (netbeheerders, leveranciers, B2B consumenten, evenwichtsverantwoordelijken, aggregatoren, aanbieders van e-mobiliteitsdiensten …).


Wat doet onze consultant Antoine bij Haulogy?


“Antoine werkt in het Operations team van de afdeling Energy Supplier Solution. Dit team staat energieleveranciers bij in hun dagelijkse activiteiten op de geliberaliseerde gas- en elektriciteitsmarkten. Het team is belast met verschillende operationele taken.

Sommige leveranciers delegeren een groot deel van hun activiteiten aan Haulogy. Dat omvat bijvoorbeeld de monitoring van systemen om erop toe te zien dat processen goed verlopen, en de behandeling van gebeurtenissen die actie van een operator vereisen.

Antoine maakt nu deel uit van dit multidisciplinair team, en hij is betrokken bij de uitvoering van werkzaamheden voor onze klanten. Het is een nauwgezet werk dat markt- en applicatiekennis combineert. Bepaalde activiteiten zijn recurrente taken, maar Antoine wordt ook betrokken bij eenmalige taken en hij ondersteunt zijn collega’s binnen het team.”


Waarom zijn jullie een samenwerking aangegaan met Passwerk?


“Passwerk biedt a priori consultants die gespecialiseerd zijn in kwaliteitsbewaking en in de automatisering van testen van computerprogramma’s. Ons verzoek betrof echter een ander domein: we hadden een consultant nodig voor het beheer van terugkerende functionele handelingen binnen ons team! Er zit overigens in de operationele taken van Haulogy een soortgelijke herhaling als in de activiteiten op het gebied van kwaliteitsbeheer. Maar onze activiteiten vereisen een analytische geest! Het was dus essentieel om met die dimensie rekening te houden om het juiste profiel te vinden! De medewerkers van Passwerk stonden helemaal open voor deze uitdaging, en we kwamen tot de conclusie dat zij aan onze verwachtingen konden voldoen.”


Hoe verliep de integratie van Antoine in het team?


“We hebben erop gelet dat Antoine geleidelijk aan geïntegreerd werd. Vanaf de eerste dag werkte Antoine met een deskundige buddy, aan wie hij meer technische vragen kon stellen, terwijl hij binnen het team zijn contactpersoon had voor meer algemene vragen. Eerlijk gezegd waren we een beetje ongerust over de sociale kant van Antoine en over hoe hij zou zijn op het vlak van samenwerking. Maar vanaf de eerste contacten, begeleid door zijn coach, was Antoine zeer communicatief, stelde hij vragen en creëerde hij een aangename sfeer met wat grapjes. Gaandeweg stelden we hem voor aan andere teamleden met wie hij kon samenwerken, en werden zijn activiteiten uitgebreid.”


Wat is jullie algemene indruk na meer dan een jaar samenwerking met Passwerk?


“We waren aangenaam verrast door de efficiëntie en door de diversiteit aan taken die een consultant als Antoine kan uitvoeren. Het nauwgezette werk waarvoor hij verantwoordelijk is, zou veel mensen afschrikken. Antoine begrijpt snel de taken die hij moet uitvoeren. Bovendien is hij zelfstandig: je moet maar een procedure opzetten en Antoine voert ze uit zonder dat je hem voortdurend moet ondersteunen. Hij kan ook gemakkelijk van taak veranderen als dat nodig is en hij deinst nergens voor terug.


Passwerk is een aangenaam bedrijf om mee samen te werken, dat altijd luistert naar onze behoeften. Bovendien zijn de medewerkers van Passwerk duidelijk gepassioneerd door hun werk.”


Passwerk consultant Antoine (in het midden op het scherm), aan de slag met zijn collega’s bij Haulogy

Comentarios


bottom of page