top of page

Passwerk Lifetime Achievement Awards 2020 en 2021 uitgereikt aan laureaten Ilse Noens en Bert Beelen

Op 25 november 2021 vond de officiële uitreiking plaats van onze Passwerk Lifetime Achievement Awards (PLAA) van 2020 (Ilse Noens) en 2021 (Bert Beelen). Ondanks heel wat afmeldingen wegens quarantaine of besmetting mochten we een tachtigtal deelnemers verwelkomen.


Wegens de pandemie kon de viering vorig jaar niet plaatsvinden en daarom werden dit jaar twee laureaten gehuldigd. Net op de valreep blijkt achteraf, want vanaf het weekend na ons event kon dit soort festiviteiten niet meer doorgaan.


Helaas kon één van de laureaten, met name Ilse Noens, wegens quarantaine niet aanwezig zijn. Gelukkig kon ze er wel, samen met haar partner, digitaal bij zijn en werd ze live vertegenwoordigd door haar uitermate sympathieke ouders. Ook Lieve, echtgenote van Bert, kon net als dochter Katrien en schoonzoon Ted – medeoprichters van de school De Lift Education – niet aanwezig zijn.


Beide laureaten hebben elk op hun manier een wezenlijk verschil gemaakt voor de gemeenschap van mensen met een autismespectrumstoornis en daarom verdienen zij voor de raad van bestuur van Passwerk, die jaarlijkse de PLAA’s toekent, een heldenstatus. De laureaten verdienen een standbeeld in letters. Een biografie over hun leven, want wij vinden dat zij een voorbeeld zijn en dat wij door hun levensverhaal geïnspireerd worden! Wij willen de namen van onze laureaten ook op andere manieren in ons geheugen griffen. Daarom worden zij in ons hoofdkantoor in Berchem vereeuwigd op een bord met daarop alle namen van de laureaten van onze PLAA. Daarnaast wordt ook een zaal in één van onze kantoren naar elk van hen vernoemd. Tot slot kregen ze tijdens de viering een officiële oorkonde uitgereikt.


Diverse omstandigheden en specifiek aan Corona gerelateerde maatregelen maakten dat een biografie over Ilse Noens schrijven niet haalbaar was. Daarom hebben we Ilse uitzonderlijk de mogelijkheid gegeven de tegenwaarde van de biografie te schenken aan een door haar gekozen goed doel. Ilse koos ervoor het bedrag te schenken aan LAVA, Lees- en Adviesgroep Volwassenen met Autisme. Zij engageren zich om op vlak van wetenschappelijk onderzoek en maatschappelijke beeldvorming aan autisme een andere, extra stem te geven en om het beeld over autisme mee te hertekenen.

Comments


bottom of page