top of page

UBench getuigt over haar samenwerking met Passwerk/TRplus

Bijgewerkt op: 24 aug. 2021

Erik Proost (General Manager)


Nood aan extra mensen.


Door de groei en in het kader van onze internationale ambities (na de overname door BASF), zijn we op zoek gegaan naar extra mensen voor onze IT-afdeling. We hadden al enige tijd het bedrijf Passwerk/TRplus op het oog en waren vooral gefascineerd door hoe hun organisatie werkt met personen met autisme. Alle mensen een kans geven, daar gaat het toch om, niet? Gezien we zelf veel IT-ervaring hebben, weten we als geen ander hoe bekwaam deze mensen kunnen zijn. Op de juiste plaats en met de juiste begeleiding. Dus laten we de proef op de som nemen en hen contacteren voor een samenwerking.

Na ons telefoontje werden we al vrij snel gecontacteerd door Laurijn (accountmanager) en na een afspraak bij ons op kantoor werd er verder gekeken naar welke profielen we precies nodig hadden. Enkele weken later werden er enkele kandidaten voorgesteld en er was al vrij snel een match met Wout (Java developer - Tester): een profiel dat aansluit bij de waarden en normen van ons bedrijf. Een jonge kerel uit de buurt, een echte Kempenaar. Voila, we gaan er voor!!


Begeleiding


Wat al meteen in het oog sprong was de ervaring en professionaliteit vanuit Passwerk/TRplus in hun begeleiding en omgang met mensen met autisme. De eerstvolgende afspraak op ons kantoor was dan ook met consultant Wout en jobcoach Katelijne. Een fijne kennismaking waarin Katelijne de autisme-gerelateerde aspecten van Wout op de voorgrond bracht. Het werd dan ook vrij snel duidelijk dat het autisme van Wout geen belemmeringen voor ons teweegbracht in de dagelijks werking. Het mooie is ook dat niet enkel bij de opstart maar ook tijdens de gehele loopbaan (bij UBench) Katelijne de begeleiding/evaluatie blijft organiseren voor Wout. 2 keer per maand.

Wout


Wout staat vandaag voornamelijk in voor het manueel testen van issues. Verder wordt Wout ook ingezet voor het schrijven van geautomatiseerde integratie-testen. Starten in een nieuw bedrijf is altijd wat zoeken naar de juiste setting, maar we hadden het idee dat Wout al snel zijn weg vond in het bedrijf. Zelfs zo dat Wout bij de stand-up meetings die we elke morgen houden ook zijn zegje wou doen. Wout heeft zich dan ook al snel op de voorgrond kunnen positioneren. Een jongen met ambitie waar we trots op zijn om hem in het team te hebben!

Goedele


Na enkele maanden samenwerken waren we zo tevreden dat we Passwerk/TRplus gevraagd hebben naar een tweede profiel. Dit werd Goedele. Een Java-developer met een klein jaartje ervaring. Voor ons iemand die nog wat extra begeleiding in Java-ontwikkeling nodig had aangezien we normaal met meer ervaren profielen werken. Maar toch, door de aangename samenwerking zijn we de uitdaging ook hier aangegaan. En ja hoor, ook Goedele, een fijne dame die zich snel heeft geïntegreerd in het team leert snel en draait ondertussen al volledig mee in de algemene flow.

Verdere samenwerking


Zoals verwacht en ook gehoord hadden is voor ons Passwerk/TRplus een prachtig bedrijf met toffe mensen. Ikzelf en ook mijn collega Marc (General Manager) hebben altijd wel iets gehad voor bedrijven, organisaties die zich inzetten voor mensen die het niet altijd zo makkelijk hebben. Als we daar dan zelf ook nog aan kunnen bijdragen geeft dat een goed gevoel.Een bedrijf waar we nog lang mee zullen samenwerken. Echt knap wat Passwerk/TRplus doet, een dikke pluim!


Woord vanuit Passwerk/TRplus


Laurijn Van Gorp (accountmanager)


Vanuit Passwerk/TRplus kunnen we ook enkel en alleen maar vol lof spreken over onze samenwerking met UBench.


Als jonge maar innovatieve speler die gespecialiseerde software aanbiedt voor de automotive-industrie, heeft UBench als bedrijf het hart op de goede plaats. Toen we vanuit Passwerk/TRplus dan ook de eerste keer Erik & Marc mochten ontmoeten, bleek al snel dat UBench een waardevolle partner mocht worden waar waarden als persoonlijke groei, het bieden van kansen en het geloven in de capaciteiten van hun mensen vooraan mocht staan. Een omgeving waar we dan ook een zeer goede match zagen voor onze collega-consultants Wout & Goedele om hun technisch talent verder te ontwikkelen.


Intussen loopt de eerste samenwerking sedert augustus 2020 op bijzonder aangename wijze. Hierbij kunnen we dagelijks een win-win realiseren door enerzijds sociale motieven te combineren met anderzijds sterke technische resultaten. En niet in het minst onbelangrijk: onze collega’s zijn zeer tevreden bij UBench. Vanuit Passwerk/TRplus zijn we dan ook bijzonder opgetogen met deze samenwerking en hopen we met UBench als partner nog lang deze mooie resultaten verder aan te houden!


Erik Proost (General Manager UBench)

Comments


bottom of page