top of page

Altijd prijs altijd gewonnen

Waardering vanuit Passwerk


Passwerk prijs


Jaarlijks wordt door een jury, bestaande uit zowel vertegenwoordigers van Passwerk als van de KU Leuven, onze Passwerk prijs uitgereikt voor een masterthesis met een meerwaarde op het vlak van woon, werk- en leefomstandigheden van mensen met een autismespectrumprofiel of rond de destigmatisering van autisme. Ondertussen werden al 10 prijzen toegekend. Een overzicht van de laureaten met hun studierichting vind je in de kader.


Voorlopig wordt deze prijs enkel toegekend aan een student(e) van een Nederlandstalige universiteit, maar we hebben de intentie om binnenkort ook een ‘Prix Passwerk’ toe te kennen aan een student(e) van een Franstalige universiteit in België.


Passwerk Lifetime Achievement Award


Mensen die zich op een uitzonderlijke en langdurige wijze inzetten voor de autismegemeenschap verdienen een significante erkenning. Deze erkenning willen wij hen geven door jaarlijks een laureaat onder hen te kiezen voor onze Passwerk Lifetime Achievement Award (PLAA).


Waardering voor ons


Ook Passwerk en/of TRplus viel reeds in de prijzen. Zo wonnen we een eerste prijs in februari 2009, de ‘diversiteitsprijs buiten categorie’. Vervolgens kregen we eind 2012 de ‘runner-up prijs binnen het traject sociaal ondernemerschap’ van de Stichting Leuven.Inc. In september 2013 vielen we opnieuw in de prijzen: tijdens de prijsuitreiking op het congres georganiseerd door EASPD in Istanbul wint Passwerk de ‘Employment for All Audience Award’. In 2019 ontvingen we de ‘Social Innovation Award’ die voor de eerste keer wordt toegekend door Computable. In 2020 werden we laureaat van het Zero project ‘Innovative Practice 2021 on Inclusive Employment and ICT’. In het voorjaar 2021 werd Passwerk genomineerd als Trends Gazelle bij de grote bedrijven. Diezelfde eer, maar dan in de categorie KMO, kreeg TRplus eind 2022. Tot slot kregen we in mei 2023 de ‘Most Sustainable ICT Company of the Year’ tijdens een druk bijgewoond DataNews Award Event.


Naast bovenvermelde prijzen wordt veel aandacht aan ons gewijd in verschillende media. Zowel in de geschreven media als op radio en televisie komen we regelmatig aan bod.


 

2022

Laureaat Laura Tibermont (Ontwikkelingspsychiatrie)


2021

Laureaten Hadewych Weyns (geneeskunde) en Robbe Decloedt (geneeskunde)


2020

Laureaat Elise Tackx (architectuur)

2019

Laureaat Andries Haesevoets (culturele studies)


2018

Laureaten Katrijn Van Damme (psychologie) en Daphne Paas (pedagogische wetenschappen)


2017

Laureaten Chloë Denayer (psychologie) en Bien Govaerts (pedagogische wetenschappen)


2016

Laureaat Lisa Lemmens (psychologie)


2015

Laureaat Emmely Berra (biomedische wetenschappen)


2014

Laureaten Nele Soors (psychologie) en Astrid Van Der Most (psychologie)


2013

Laureaat Marijke Kinnaer (ingenieurswetenschappen Architectuur)

Comments


bottom of page