top of page

Interview met drie nieuwkomers in ons support team

Een interview met Femke (jobcoach), Joran (account manager) en Mieke (administratief medewerkster).


Kunnen jullie jezelf even voorstellen?


Femke: Ik ben Femke, 28 jaar en ik kom uit Lier. Ik heb ergotherapie gestudeerd en na mijn studie ben ik aan de slag gegaan als ergotherapeut in een psychiatrisch centrum. Daar kwam ik regelmatig in contact met personen met autisme. Vanuit de wil die mensen beter te kunnen begeleiden ben ik gestart met een postgraduaat ’omgaan met autisme‘. Vanuit deze opleiding ben ik in bijberoep gestart als zelfstandig auti-coach. In mijn vrije tijd spreek ik graag af met familie en vrienden, ga ik graag op uitstap of op reis en wil ik proberen weer meer te lezen. Sport is niet aan mij besteed, maar voor een wandeling ben ik altijd wel te vinden. Daarnaast volg ik al eens graag een (creatieve) workshop om zo nieuwe dingen te kunnen ontdekken.


Joran: Hey, ik ben Joran en ik ben 21 jaar oud. Ik heb mijn eerste jaar marketing voltooid aan de Hogeschool Gent. Verder ben ik actief in de sportwereld, zo speel ik volleybal en zaalvoetbal. Ik kom uit Opdorp, een kleine gemeente in Oost-Vlaanderen.


Mieke: Dag wereld! Mijn naam is Mieke en ik werd vroeger, niet onterecht, een ‘curieuzeneuzemosterdpot’ genoemd. Ik had bijna om het seizoen een nieuwe hobby en wilde zowat alles worden waar mijn curieuze neus naar keek. Na het middelbaar ben ik Toegepaste Taalkunde gaan studeren met daarna een korte opleiding Internationale Handel en Logistiek. Ik heb vijf jaar als bediende in de maritieme transportsector gewerkt, in de grote beweeglijke haven van Antwerpen.


Ondertussen ben ik 29 en nog altijd even nieuwsgierig. De voorbije jaren hebben me wel een belangrijke les geleerd: ik heb een zorgend karakter en krijg energie door te geven, te zorgen, te luisteren. Daarom ben ik ook begonnen met vrijwilligerswerk bij BKKS (Belgisch Kinderkanker Steunfonds). Het rechtstreekse contact met de gezinnen en die als ervaringsdeskundige een hart onder de riem kunnen steken geeft me veel voldoening.


Ik woon in Ranst samen met mijn partner Sander, die eveneens vrijwilligerswerk doet bij BKKS als regiocoördinator en creative thinker. Samen maken we een verschil, en dat doet ons deugd.


Welke rol zullen jullie binnen Passwerk opnemen?


Femke: Binnen Passwerk zal ik werken als jobcoach. Ik ga consultants begeleiden voor zowel Passwerk als TRplus.


Joran: Ik ga aan de slag als account manager. Ik bezoek bedrijven waar onze consultants aan de slag zouden kunnen.


Mieke: Als administratief medewerkster bestaat het grootste deel van mijn werk uit het nakijken van de time sheets van onze consultants, het voorbereiden van de facturatie en uiteindelijk het controleren van de facturen en uitsturen ervan naar onze klanten. Momenteel is dat ook het enige: voor mezelf en Passwerk is het opportuun dat ik dit eerst volledig onder de knie krijg. Zodra we goed en wel doorhebben hoe deze taken binnen mijn negentien-urenweek passen, kunnen we inschatten welke andere taken er nog bij kunnen.


Wat is jullie ervaring met de rol die jullie bij ons opnemen?


Femke: Zoals ik hierboven al heb aangehaald, heb ik een theoretische achtergrond via het postgraduaat en een ervaringsgerichte achtergrond door mijn werk als ergotherapeut en als auti-coach. Als auti-coach heb ik al verschillende individuele begeleidingen op mij genomen. Ik vind deze begeleidingen altijd heel waardevol. Op vlak van IT heb ik geen achtergrond, maar hoop ik de nodige kennis mee te krijgen die nodig is om mijn werk als jobcoach goed te kunnen uitvoeren.


Joran: Als student was ik altijd aan de slag in de horeca. Ik werkte in de Madelon, een cafe/brasserie in Opdorp. Daarna heb ik mijn eerste werkervaring opgedaan bij Proximedia. Daar verkocht ik websites en bedrijfsvideo’s aan de kleinere zelfstandige en aan KMO’s.


Mieke: Zowel mijn fijngevoeligheid voor taal en communicatie als mijn ervaring in de expeditie komen in de functie goed van pas. In de expeditie ga je aan de slag met verschillende systemen; er zijn er bij mij al heel wat de revue gepasseerd waardoor ik meestal vlot ben in het aannemen van nieuwe administratieve systemen en programma’s. Ik heb in de expeditie tijd doorgebracht op verschillende diensten in verschillende fases van een transport: offerte, opstart, uitvoering, facturatie… Zo leer je dat administratieve processen een goede flow nodig hebben en het belangrijk is dat de juiste personen van de juiste zaken op de hoogte zijn. Door de vele facturen en documenten waarmee ik de voorbije jaren te maken kreeg, heb ik ook een fijngevoeligheid ontwikkeld voor cijfers en details.


Waarom hebben jullie ervoor gekozen om voor Passwerk te komen werken?


Femke: Vooral de doelgroep van personen met autisme sprak mij aan, en daarnaast vind ik de visie van Passwerk heel mooi. Ik wou graag deel uitmaken van een bedrijf dat de kwaliteiten van personen in de kijker zet. Daarnaast denk ik dat tewerkstelling één van de grootste invullingen in iemands leven kan zijn. Mensen met autisme kunnen begeleiden in deze belangrijke schakel in hun leven spreekt mij dan ook heel erg aan.


Joran: Ik heb gekozen voor Passwerk door de goede ontvangst en de aangename sollicitatiegesprekken. Ik had meteen door dat je binnen Passwerk jezelf kan zijn en dat is voor mij erg belangrijk. De klik was er meteen.


Mieke: Het fundament waarop Passwerk is gebouwd, het sociale oogmerk dat het bedrijf in al zijn doen en laten in het achterhoofd houdt en uitstraalt, trok mij meteen aan. Ik ben enorm blij dat ik nu een onderdeel kan zijn van een onderneming die een grotere maatschappelijke draagkracht beoogt voor een groep die in onze samenleving – ondanks de vele talenten – vaak te weinig kansen en aanvaarding vindt.


Wat zijn jullie eerste indrukken over Passwerk?


Femke: Passwerk komt voor mij over als een goed draaiend bedrijf met een duidelijk doel en visie waarbij er veel aandacht is voor een zo goed mogelijke (samen)werken met de consultants. Er wordt gefocust op een optimale ondersteuning. En er wordt op maat gewerkt, elke consultant wordt individueel gevolgd. Ik ben erg warm onthaald en voel mij in mijn eerste stappen binnen Passwerk erg goed ondersteund. Ik krijg voldoende tijd en kansen om mij in te werken. Ik krijg van iedereen uitleg en mag mee op werkbezoeken of presentaties, wat mij een goed gevuld en divers beeld van het werk als jobcoach geeft.


Joran: Mijn opstart was zeer aangenaam. Ik kreeg alle ondersteuning en tijd die ik nodig had en daar ben ik Guillaume en de rest van het team erg dankbaar voor. Het voelt echt alsof ik welkom ben. Ik heb een geweldige groep collega’s waar ik goed mee overweg kan en aan wie ik alles kan vragen. Stuk voor stuk zijn het geweldige mensen en voel ik me hier echt thuis.


Mieke: Mijn eerste indruk is enorm positief. Ik ben goed ontvangen, direct op mijn gemak gesteld en het werk werd geleidelijk en duidelijk uitgelegd. Passwerk staat voor openheid en dat voel ik dagelijks, ook in kleine dingen. Alles wordt zo goed mogelijk aangepast om een zo productief en aangenaam mogelijke werkomgeving te creëren. De aanpak is zeer persoonlijk en dat loont.


Hoe voelt samenwerken in het team aan?


Femke: Ik voel me er erg op mijn gemak. Ik heb het gevoel dat ik mezelf mag zijn en mag zoeken en ontdekken hoe ik een goede jobcoach kan worden. Het team is heel behulpzaam, ik kan bij iedereen met al mijn vragen terecht, wat erg ondersteunend aanvoelt.


Joran: Als jongste werknemer binnen het team voel ik me vooral het ’kindje‘ van de groep, dat nog veel van de anderen kan leren.


Mieke: Ik heb bij nieuwe groepen en nieuwe mensen altijd wat tijd nodig om te ‘ontdooien’, wat niet ongewoon is. Ik ben nu net aan het einde van mijn tweede werkweek en ik moet zeggen dat alle collega’s waar ik tot nu toe contact mee heb gehad me zeer welkom lieten voelen. In mijn functie sta ik met bijna iedereen in contact: jobcoaches, consultants, klanten, ons salesteam… Het geeft een fijn gevoel dat ze hun weg naar mij weten te vinden. Ik kijk ernaar uit iedereen nog beter te leren kennen en de positieve lijn verder te zetten.


Wat zijn voor jullie prioriteiten voor de eerstvolgende periode?


Femke: Momenteel heb ik de kans mijn eerste assessment voor Passwerk mee te volgen. Hieruit gaan de eerste consultants die ikzelf ga begeleiden komen. Ik ben dus volop bezig met het leren kennen van dat assessment en mijn consultants. Daarnaast ga ik mij verder verdiepen in TRplus en ook daar de eerste trajecten van consultants opstarten. Verder zie ik elke dag verschillende delen van het traject dat consultants doorlopen en ga ik binnenkort zelf de verschillende stappen kunnen ondernemen, denk hierbij bijvoorbeeld aan mijn eerste sensibiliseringspresentatie in een bedrijf.


Joran: Mijn prioriteit ligt vooral op het gebied van professionele groei en ontwikkeling. Ik wil mezelf blijven uitdagen en mezelf als account manager verbeteren. Ik ben ondersteunend en zelfsturend en ik denk dat dat in deze functie goed van pas komt.


Mieke: Mijn prioriteit ligt nu in het vlot leren werken met de workflow en de systemen, zonder mijn oog voor detail te verliezen. Ik streef ernaar de komende maanden zo efficiënt mogelijk te gaan werken, en wie weet is er dan nog tijd en ruimte voor een extra uitdaging.


Waarin zou je persoonlijk nog verder willen groeien?


Femke: Ik heb mijn eigen manier om personen met autisme te begeleiden. Ik hoop dat ik nog verder kan groeien en een goede jobcoach kan zijn, waarbij ik nog meer accenten kan leggen bij het begeleiden van tewerkstelling binnen een project.


Joran: Persoonlijk zou ik willen groeien op het gebied van relaties opbouwen binnen de IT-sector.


Mieke: Ik wil vooral groeien in de richting die ik nu uitga: mijn werk zo goed en efficiënt mogelijk doen, de flow zo vlot mogelijk laten lopen. Zo ondersteun ik niet alleen Passwerk en waar we als bedrijf voor staan, maar zorg ik er ook voor dat collega’s zich ten volle kunnen concentreren op hun werk en hun prioriteiten. Ik groei het liefst in de vorm van diversiteit: ik wil Passwerk zo goed mogelijk leren kennen en aan de collega’s laten weten dat ik voor hen klaarsta.


Hoe zou je de bedrijfscultuur van Passwerk in enkele woorden of één zin beschrijven?


Femke: Een professioneel, constructief en warm bedrijf met oog voor de talenten van personen met autisme.


Joran: Professioneel gezellig.


Mieke: Iedereen telt bij Passwerk: dat voel je en dat loont.


Wat motiveert jullie om er dagelijks tegenaan te gaan?


Femke: Weten dat ik een meerwaarde kan bieden in de begeleiding van mensen met autisme in één van de belangrijkste domeinen van hun leven. Ik ben positief ingesteld en probeer alles vanuit een positieve mindset te benaderen.


Joran: De gezellige sfeer op het werk. Het kantoor en het team zijn geweldig en dragen bij aan een prettige werkomgeving.


Mieke: ‘Administratie’ klinkt droog, maar is beweeglijker dan je zou denken. De appreciatie die ik in mijn eerste twee weken al van collega’s heb gekregen heeft me een enorme boost gegeven. De woorden ’wij zijn superblij dat je er bent‘ en ’we hebben je broodnodig‘ hou ik steeds in mijn achterhoofd. Te weten dat de collega’s het belang van mijn job hoog inschatten geeft me enorm veel energie! Ik heb in een korte periode al mogen ervaren wat een impact Passwerk op het leven van onze consultants heeft: ik vind het prachtig daar een deel van te mogen zijn.


Mieke, Joran en Femke


Comments


bottom of page