top of page

Projectoproep 2022 – Fonds ICT Community for ASD

Gelijke kansen geven aan mensen met een autismespectrumprofiel door hen middelen ter beschikking te stellen zodat zij optimaal in onze samenleving kunnen evolueren.


Daarvoor gaat het Fonds ICT Community for ASD op zoek naar praktijkgerichte projecten in België die een effectieve inclusie van de kansengroep in de omringende levensgemeenschap bevorderen.


Voor 2022 is het thema van de oproep ‘Autisme en Beweging’. Dit jaar nodigen wij u uit om in beweging te komen!


De voorbije jaren waren we helaas aan huis gekluisterd. We hopen dat het nieuwe jaar ons zal toelaten weer naar buiten te kunnen stappen, fysieke activiteiten te starten of weer op te nemen. Bewegen is en blijft van essentieel belang voor onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.


Zoals ieder van ons hebben mensen met autisme, of ze nu kinderen of volwassenen zijn, of ze nu een verstandelijke handicap, hyperactiviteit of coördinatieproblemen hebben of niet, behoefte aan beweging, aan momenten om zich uit te leven, te sporten, te wandelen, in de natuur te zijn enz. Deze activiteiten zijn voor hen ook kansen om elkaar te ontmoeten, om momenten te delen met hun brussen en hun familie, om geïntegreerd te zijn in een gewone omgeving. Ook zij streven naar een boeiende vrijetijdsbesteding en ook hun gezinnen hebben geregeld behoefte aan een pauze. Daarom vestigen wij dit jaar de aandacht op lichaamsbeweging als essentieel onderdeel van goede gezondheid, vrije tijd, inclusie en plezier.


Kansen bieden aan personen met ASS om in beweging te komen staat dus centraal in deze oproep 2022.


Maar ook meer algemene initiatieven waarvan sociale integratie van de kansengroep het uitgangspunt is, komen in aanmerking voor de oproep. Het Fonds heeft een blijvende aandacht voor projecten rond zowel preventie, diagnosestelling als interventie bij autismespectrumstoornis.

Comments


bottom of page