top of page

Samenwerking ASTRID & GIM & Passwerk

In de wereld van noodhulp en veiligheid is tijd van cruciaal belang. Elke seconde telt bij het redden van levens en het bieden van hulp in noodsituaties. Daarom is het essentieel dat de technologie die wordt gebruikt door de hulp- en veiligheidsdiensten state-of-the-art is en naadloos functioneert. Dit is waar ASTRID, de gespecialiseerde telecomoperator van de hulp- en veiligheidsdiensten in België, een essentiële rol speelt.


In geval van nood bel je meteen naar de hulpdiensten en die sturen je de juiste hulp toe. Dan is het natuurlijk belangrijk dat de hulpdiensten jouw juiste adres doorkrijgen zodat ze niet bij je overbuurman staan. Zo heeft ASTRID als missie om de noodcentrales van alle hulp- en veiligheidsdiensten uit te rusten met geavanceerde technologie, zodat zij snel en efficiënt kunnen reageren op noodsituaties. Hiervoor doet ASTRID beroep op gespecialiseerde dienstverleners, waaronder het partnership tussen GIM en Passwerk.GIM & Passwerk vullen elkaar aan

GIM, een toonaangevende leverancier van geografische informatiesystemen (GIS), blinkt voornamelijk uit dankzij haar uitgebreide praktijkervaring met adres- en straatgegevens door de jaren heen. Zo maakt Belmap, een van hun systemen, het mogelijk om adressen, gebouwen en percelen met buitengewone precisie te lokaliseren. Met deze diepgaande expertise stelt GIM ASTRID in staat om de politie en hulpdiensten snel en nauwkeurig naar de juiste locatie te leiden. Dit is vooral belangrijk in noodsituaties waar elke seconde telt.


Passwerk is de tweede belangrijke speler in dit partnership. We onderscheiden ons als uniek bedrijf in de IT-dienstverlening door bewust consultants met een autismespectrumprofiel in te zetten. Voor de samenwerking met GIM en ASTRID werden consultants ingeschakeld om te ondersteunen bij support processes. Zo ondersteunen de consultants bij kwaliteitsopdrachten zoals repetitieve taken die een goed concentratievermogen vereisen. Dankzij hun bijzondere aandacht voor kwaliteit en detail zijn onze consultants in staat om repetitieve taken snel en foutloos uit te voeren.


Elke seconde telt bij het redden van levens en het bieden van hulp in noodsituaties.

Het multidisciplinaire team van Passwerk en GIM assisteert ASTRID bij een breed scala aan onderhoudstaken, inclusief het beheren van diensten, het opvolgen van processen, het communiceren met belanghebbenden, het uitvoeren van operationele taken, en het onderhouden van de vereiste IT-infrastructuur. Door gebruik te maken van geavanceerde technologieën en de expertise van alle betrokken partijen, kunnen noodsituaties efficiënt worden aangepakt en kunnen levens worden gered.


In een wereld waarin snelle reactie vitaal is, benadrukt de samenwerking tussen ASTRID, GIM en Passwerk het belang van technologische innovatie en samenwerking om de veiligheid van de samenleving te verzekeren. Met gezamenlijke inspanningen blijven zij een onmisbare rol spelen bij het ondersteunen van de hulp- en veiligheidsdiensten.
bottom of page