top of page

SOC-opleiding afgerond

De vraag is niet of, maar eerder wanneer een organisatie geconfronteerd zal worden met een cybersecurity-incident. Daarom is het van essentieel belang om proactief de activiteiten van diverse systemen te monitoren op potentiële veiligheidskwesties. Door tijdig passende maatregelen te nemen, kan de schade zo veel mogelijk worden beperkt. 


Het belang van cyberveiligheid werd ook vorig jaar bewezen. Volgens een artikel van Data News kreeg 54% van de organisaties in 2023 te maken met een cyberaanval waardoor ze tijdelijk geen toegang hadden tot hun data, een stijging ten opzichte van het jaar voordien. Deze aanvallen zorgden voor enorme problemen rond dataverlies en de kosten van cyberaanvallen zijn sinds 2022 zelfs verdubbeld. 


Ook bij Passwerk zijn we ons hiervan bewust en leiden we consultants op om in een Security Operations Center (SOC) te werken. Een van deze opleidingen werd recent met succes afgerond. De consultants en trainer blikken terug op wat de SOC-opleiding voor hen inhield. Binnenkort gaat alweer een nieuwe SOC-opleiding van start.
Comentarios


bottom of page