top of page

Getuigenis EVS Broadcast Equipment

EVS Broadcast Equipment werd opgericht in 1994 en heeft zijn maatschappelijke zetel in Seraing. Het bedrijf zorgde voor een revolutie wat betreft 'digital recording' door, in de wereld van de televisie-uitzendingen, het gebruik van de harde schijf te introduceren, in tegenstelling tot de opnames met de klassieke magneetband. Het bedrijf kreeg ook bekendheid door zijn Live Slow Motion in breedband.


Momenteel wordt EVS Broadcast Equipment in de hele wereld erkend als dé leader in live videotechnologie voor de verspreiding van producties en nieuwe media. Het is hun passie en doel om hun klanten te helpen bij het creëren van boeiende verhalen die voor de nodige emoties zorgen. Hun compleet gamma aan oplossingen laat mediabedrijven en content creators toe om live de meest impactvolle sportverslaggeving te leveren, alsook om entertainmentprogramma's en last minute nieuwsberichten aan miljarden kijkers aan te bieden, elke dag opnieuw en in real time.


Wat heeft jullie gemotiveerd om met Passwerk te werken ?


EVS is in volle groei en rekruteert daarom tal van nieuwe medewerkers. Wij zijn op zoek naar zeer diverse profielen, zoals testers van software.En dat is nu net een expertise die Passwerk aanbiedt.


In november was er een eerste contact tussen EVS en Passwerk. Op voorstel van het HR team, drukte Michaël Dabe, QC Manager, de wens uit om het avontuur aan te gaan door Pierre* te verwelkomen in een van onze kwaliteitscontrole teams en dit als tester en developer van automatische tests voor het IPD-VIA product.


Hoe is het begin van deze samenwerking verlopen ?


Deze samenwerking is begonnen met enkele vergaderingen met Isabelle Van de Wouwer, de coach van Pierre. Zij heeft ons waardevolle raad gegeven over hoe op een praktische en menselijke manier personen met een autismespectrumprofiel te benaderen.


Deze bewustmakende info heeft ons toegelaten om op de best mogelijke manier na te denken over zijn komst bij EVS.


EVS is een Agile organisatie waarvan de teams het Scrum framework toepassen. Dat houdt in dat voor het ontwikkelen van onze producten wij moeten samen zitten en praten en daar bovenop met z'n allen uitzoeken wat de klant wil. In een bedrijf zoals het onze zijn solidariteit, samenwerking en competitie geen holle woorden - Nathalie Van Goey, Scrum Master.


Na de eerste contacten met Passwerk, hadden wij wel wat kleine angsten. Enerzijds wat betreft de capaciteit van een persoon met een autismespectrumprofiel om te kunnen gedijen in een collaboratieve en hyper communicerende omgeving als de onze. Anderzijds betreft ons vermogen om hem te begeleiden en te integreren in ons team. Want de geschreven documentatie is onvoldoende voor de job van tester. Een directe communicatie is absoluut nodig - Silvio Calissi – Product Owner.


Hoe is zijn integratie in het echt verlopen ?


Van bij de eerste werkdagen zijn wij zeer positief verrast geweest door de houding van Pierre.


Pierre aarzelt niet om zijn advies te geven en neemt deel aan bijna alle meetings van het team. Hij slaagt er zelfs in met zijn droge humor bij te dragen aan een ontspannen sfeer ! vertelt Mathieu Wyzen – Software Engineer in Test Automation. Hij is aandachtig en leergierig. Het is steeds een plezier om hem iets uit te leggen. Hij stelt veel vragen, wat zijn interesse toont voor de materie. De discussies met hem nemen ook vaak onverwachte wendingen aan. De interesse voor de zaken waaraan hij werkt laat hem toe om op een snelle en vooral constante manier zijn competenties te verhogen. Zijn honger om bij te leren lijkt onuitputtelijk.


Jullie kunnen dus begrijpen dat zijn integratie zeer goed verloopt !


Verloopt alles even makkelijk ?


Uiteraard heeft het tijd gevraagd om zich aan te passen, zowel voor Pierre als voor het team. De regelmatige ontmoetingen met zijn Passwerk coach zijn bijzonder nuttig en soms zelfs onontbeerlijk om onze manier van samenwerken bij te sturen. - vertelt Nathalie.


Pierre aarzelt niet om aan zijn SPOC (Single Point of Contact - zijn contactpersoon binnen het team) de moeilijkheden die hij ondervindt en de limieten waarop hij stoot, mee te delen. Hij stelt ook pistes voor verbetering voor !


Silvio kaart ook een punt aan betreffende het werk op zich : Het was soms moeilijk voor hem om zich een oordeel te vormen over wat belangrijk is en wat niet. Vandaar dat het voor hem moeilijk is de fouten en de onvolkomenheden te aanvaarden als noch regels noch bestaande processen het niet expliciet toelaten.


Maar nog eens, het team ziet hierin een mooie opportuniteit om zichzelf in vraag te stellen en het werkproces bij te stellen.


Wat is na enkele maanden het gevoel bij deze samenwerking ?


Pierre is een echte troef in ons team. Je moet natuurlijk niet verwachten dat hij bij ons aan tafel komt zitten in de kantine of naar een bedrijfsfeestje komt, maar zijn oog voor details laat toe de beschrijving van de testen en verwachte resultaten te verbeteren (dankzij de precisie, de volledigheid van de beschrijvingen). Hij houdt rekening met alle mogelijke gevallen en is niet ontmoedigd door de hoeveelheid gevallen die dienen overwogen te worden. Pierre is een zeer betrokken persoon, bezorgd over de kwaliteit van zijn werk en zijn tests. Niets ontgaat hem en hij aarzelt niet om zijn visie te verdedigen wanneer wij wat meer laks zijn dan hem ten opzichte van bepaalde zaken ; vertelt Mathieu Wyzen.


Silvio Calissi vult verder aan : personen met een autismespectrumprofiel kunnen zich integreren in een team. Pierre heeft zich geïntegreerd in het team zoals gelijk welk teamlid. Zijn profiel wordt gezien als een onderdeel van zijn personaliteit en niet als een probleem. Het is ook geruststellend om weten dat, mochten er zich problemen voordoen, Passwerk steeds beschikbaar is.


Nathalie Van Goey concludeert : Wij zijn blij Pierre verwelkomd te hebben in ons team. Zijn bereidheid om zijn werk goed uit te voeren en zijn professionalisme hoeft hij niet meer te bewijzen binnen ons team. Wij raden andere bedrijven ten zeerste aan om voor het avontuur met Passwerk te gaan. Gedurende de voorbije maanden hebben wij net zoveel van Pierre geleerd als hij van ons.Team Denver waar Pierre deel van uitmaakt


Comments


bottom of page