top of page

Infrabel maakt het verschil in Neurodiversiteit

Bijgewerkt op: 8 mei 2023

Vorige maand kondigden we het al aan op de netwerken: onze nieuwe samenwerking met Infrabel! Het is via een evenement dat plaatsvond op donderdag 13 april in de kantoren van Infrabel in aanwezigheid van minister Lalieux (minister van Pensioenen en Maatschappelijke Integratie, belast met Gehandicapten, Armoedebestrijding en Beliris), Benoît Gilson (CEO - Infrabel) en een veertigtal medewerkers van de IT-afdeling, dat we ons partnerschap officieel hebben gemaakt.


Passwerk heeft namelijk het door Infrabel uitgeschreven overheidscontract voor IT-diensten en meer bepaald voor het testen van software in de wacht gesleept. Het contract heeft een looptijd van 4 jaar waarbij verschillende consultants met een autismespectrumprofiel zullen worden ingezet om software te testen.


Het evenement verliep met veel enthousiasme van beide kanten. Benoît Gilson gaf een uiteenzetting over de uitdagingen op het gebied van IT, diversiteit en inclusie binnen Infrabel, gevolgd door uitleg van de IT-managers over de behoeften van het bedrijf en de stappen die op het niveau van de aankoopafdeling moesten worden gevalideerd, en vervolgens hoorden we van mevrouw minister Lalieux over haar algemene beleid inzake handicap. Deze verschillende toespraken werden afgesloten met een presentatie van Passwerk, gegeven door Roeland Briers (Sales & Marketing Director) en Yolande Pacco (jobcoach). Tot slot werd het evenement voortgezet met een kleine snack in aanwezigheid van verschillende journalisten.


Zoals bij al onze samenwerkingen werden de stappen nauwgezet voorbereid om de eerste consulent bij Infrabel te integreren: sensibilisatiepresentatie over autisme, voorbereiding van de teams die de consulent ontvangen en opleiden, aanduiding van een single point of contact bij Infrabel om de consulent zo goed mogelijk te begeleiden en een permanente opvolging van de jobcoach mogelijk te maken.


Dankzij het enthousiasme en de motivatie van het personeel en de directie van Infrabel kunnen we er alleen maar op vertrouwen dat deze samenwerking goed zal verlopen.Eric Mercier, Samuel Longueval, minister Karine Lalieux, Benoit Gilson, Roeland Briers, Peter Franken, Yolande Pacco

Comments


bottom of page