top of page

Passwerk Lifetime Achievement Award

Onze eerste Passwerk Lifetime Achievement Award (PLAA) werd uitgereikt aan Kristiene Reyniers van Ergasia naar aanleiding van ons 10-jarige bestaan. Intussen werd al aan zeven laureaten deze PLAA toegekend.


Award


De bedoeling van onze PLAA is om mensen die gedurende een lange periode op een opmerkelijke manier een meerwaarde hebben geleverd aan de autismegemeenschap te waarderen voor hun inspanningen. Dit kunnen vrijwilligers zijn of mensen die met heel veel gedrevenheid een positief verschil willen maken voor mensen met autisme. Het domein waarin ze het verschil maken, is niet bepalend voor de keuze van de raad van bestuur van Passwerk die de laureaat kiest.


Biografie


Ze verdienen, wat ons betreft, een standbeeld op de grote markt van Antwerpen. Jammer genoeg is dat geen haalbare kaart, maar daarom voorzien we een standbeeld in letter: een biografie. Wij willen onze laureaten vereeuwigen via deze biografie en een definitief spoor nalaten van hun realisaties voor het nageslacht. Meer dan wie ook verdienen zij het om gelauwerd te worden voor wat zij betekenen of betekend hebben voor de autismegemeenschap.

De biografie wordt geschreven door de Nederlandse schrijver Cas Raaijmakers. Naast biografieën schrijft Cas romans en zakelijke boeken.


In het geheugen gegrift


Omdat wij onze laureaten een ereplaats willen geven, vernoemen wij een lokaal in één van onze kantoren naar hen en hangen wij hun naamplaatje op onze wall of fame. Voor ons zijn deze mensen de helden waar wij een voorbeeld aan kunnen nemen. Zij inspireren ons in onze dagelijkse activiteiten.

Wij nodigen de laureaat, in het jaar van toekenning, eveneens uit om deel te nemen aan de jury van het fonds ‘ICT community for ASD’. Zo kunnen zij in dat jaar mee bepalen welke van de ingediende projecten financieel worden ondersteund.


Viering


Ieder jaar vieren we in november de PLAA-laureaat van dat jaar. Dan reiken wij ook de oorkonde uit die verbonden is aan de PLAA. Zowel de laureaat als Passwerk nodigen gasten uit op dit event. Op het einde van de avond wordt, indien de laureaat daarin toestemt, een exemplaar van de biografie aan de aanwezigen uitgereikt.

 

Eerdere laureaten


2023: Dominique Dumortier

2022: Toon DeVriendt

2021: Bert Beelen

2020: Ilse Noens

2019: Peter Vermeulen

2018: Cis Schiltmans

2017: Kristiene Reyniers


Commenti


bottom of page